“ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ”

Građanska inicijativa “ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Inicijativu koordiniraju i provode isključivo građani-volonteri, a ideju je pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar.

Dani kolektivne sadnje drveća proveli su se na nacionalnoj razini od 25. do 27.10.2019., a na lokalnoj razini sadnji drveta pridružila se i „EKO-ST“, učenička zadruga Ekonomske i upravne škole, Split. U dvorištu škole učenici zadrugari i njihovi voditelji posadili su stablo limuna, te po dvije sadnice ružmarina i lavande.

Učenici sudionici: S. Punda 3.c, T. Čelebija 3.d, E. Olujiić 3.a, I. Šimić 1.a, L. Plazibat 4.e, I. Sablić 4.e, M. Jadrić 3.a, P. Smoljić 3.d, L. Jurišić 3.d, M. Rađa 3.d, E. Kerum 3.d.

Voditelji: I. Čikeš, prof., E. Dragan, prof., J. Radić, prof., a pridružile su im se spremačica  gđa Šima Jurkić i ravnateljica N. Bartulin

Dan strukovnog obrazovanja u školi – 07.12.

Nastavak projektnih aktivnosti obilježen je predstavljanjem infografike izrađenu u Piktochartu- online alatu za izradu infografike, izvještaja, postera i prezentacija.
Ova infografika nastala je u virtualnom uredu u kojem se sudjelovalo 15 učenika iz pet ekonomskih razreda. Naš rad je usmjeravala je prof. Mikulić, a timovi učenika zaduženi za pojedine tematske blokove korištenjem ovog programskih alata istražili su koliko i sami kao individualni potrošači promišljaju o vlastitom potrošačkom ponašanju, koliko kritički sagledavaju oglašivačke poruke kojima su izloženi, te koliko su kao potrošači upoznati s opasnostima kupnje na Internetu.
Upotreba Web 2.0 alata označava novu percepciju učenja gdje učenici nisu samo pasivni konzumenti nego aktivni sudionici stvaranja novog sadržaja. Zato pogledajmo našu zajedničku infografiku.

Loading...

Loading…

Obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca u Županijskoj komori Split

20160318_121308           IMG_20160318_124432

U sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (14. – 18. ožujka), Županijska komora Split je 18. ožujka organizirala predavanje Financijska pismenost u srednjim školama za učenike Ekonomsko-birotehničke škole.

HGK, kao jedan od sudionika ovog obilježavanja u Hrvatskoj, organizirala je tijekom tjedna nekoliko događanja širom Hrvatske, čiji je prvenstveni cilj bio sustavno i trajno poticanje učenja i poučavanja za financijsku pismenost, kako bi što više građana, osobito mladih, steklo financijsko obrazovanje.

Uvodno su se srednjoškolcima obratili Suzana Prkić Jurić iz ŽK Split i Alan Božić iz Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite prava potrošača 15.03.

tv_2   bolje tvr_1

Obilježavanje  Svjetskog dana zaštite prava  potrošača, a u tijeku obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca u Tvrđavi Gripe 15.03.2016. u 18:00 sati  predstavljen je zajednički projekt dviju škola Ekonomsko – birotehničke i Komercijalno – trgovačke škole pod nazivom Učenik – obrazovani potrošač novog doba. Projekt je povezao ove dvije škole s ciljem poticanja učenika da na osobnoj razini promišljaju i donose održive odluke vezane za potrošačko ponašanje te poticanja učenja i poučavanja  prvenstveno mladih u cilju stjecanja financijskog obrazovanja.